Kohtuniku solvamine pikendas seksuaalkurjategija vanglakaristust

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann / Postimees

Pärnu maakohus mõistis sel nädalal kohtuniku solvamises süüdi eaka naise vägistamise eest pikka vangistust kandva kurjategija, mistõttu tema vanglast vabanemine lükkus üle kolme aasta edasi.

Kohus tunnistas 41-aastase Veljo Ahase lisaks kohtuniku solvamisele süüdi väljapressimises ja mõistis talle nende kuritegude eest nelja aasta ja kuue kuu pikkuse vangistuse, mida lühimenetluse tõttu vähendati kohe ühe kolmandiku võrra, kirjutab ERRi uudisteportaal.

Seejärel liitis kohus Ahase karistusele juurde talle 2004. aastal mõistetud 10-aastasest vangistusest kandmata jäänud karistuse osa, mistõttu tal tuleb vanglas veeta veel kolm aastat, neli kuud ja 25 päeva.

Alates 2003. aasta 22. veebruarist vangis istunud Ahas oleks ilma viimase kriminaalasjata vabanenud vanglast tänavu 21. augustil, kuid nüüd lükkus see aastaid edasi.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri süüdistuse järgi saatis Tartu vanglas karistust kandev Ahas mullu aprillist juulini korduvalt solvanguid sisaldavaid kirju ühele Tartu maakohtu kohtunikule, kes oli ta jätnud enne tähtaega vanglast vabastamata. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles