Muuli: Veerpalu asjas jäi kirves õhku

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Muuli.
Kalle Muuli. Foto: Küllike Rooväli

Ajakirjanik Kalle Muuli leiab, et kuigi suusataja Andrus Veerpalu dopinguloos on lõplik kohtulahend olemas, jääb kahtlus ikkagi õhku ja Eesti Suusaliit on raskete valikute ees.

Muuli rääkis Raadio 2 saates «Olukorrast riigis», et kohtuotsus ütleb siiski, et on ilmselgeid viiteid, et Veerpalu tarvitas dopingut ja avaldas arvamust, et Antidopingu Agentuur (WADA) võtab kindlasti midagi ette.

«See on keeruline, pikk ja aeganõudev protsess, aga see pole kindlasti sellega nüüd lõppenud. Ühest küljest on võimalik Veerpalu vanu dopinguproove avama hakata – on räägitud Torino olümpiast – ja teisest küljest põhimõtteliselt on olemas ka teine testimisvõimalus nendele samadele proovidele,» rääkis ta.

«Mingis mõttes oleme heas olukorras, sest on olemas lõplik otsus, mis tühistas karistuse ja mõistis Veerpalu õigeks, aga teisest küljest on kogu aeg nagu mingi kirves õhus,» arvas Muuli. Ta lisas, et eriti raske on Eesti suusaliidul, kel tuleb otsustada, kuidas käituda Mati Alaveriga. «Praegu on selline üsna ebamugav ja raske situatsioon, et iial ei tea, mis sealt veel võib tulla ja mida edasi tegema hakatakse,» leidis ajakirjanik.

Muuli võrdles Veerpalu kohtuasja Savisaare kiiruseületamises õigeksmõistmise ja maadevahetuse kohtuprotsessiga, kus valesti pealemärgitud kuupäev tõendid tühiseks muutis. «Kohtuotsused on sellised ja see on juura, aga teine asi on see, mida Eesti Suusaliit tahab, tema peab spordiga tegelema, mitte juuraga – kas ta tahab puhast sporti või ta tahab, et me jäämegi rääkima, millised inimesed, kuidas ja kes ja kas ikka oli. Suusaliit on keeruliste valikute ees – kuidas ta seda käsitleb, kas ta lähtub juurast või spordi puhtusest, need on kaks eri asja,» rääkis Muuli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles