Kulturist Argo Ader astub kohtu ette

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Argo Ader
Argo Ader Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Harju maakohtus algab homme kohtuprotsess kindlustuskelmuses süüdistatava tuntud kulturisti Argo Aderi ja rahapesu eest kohtulikult karistatud Johannes Pajula üle.

Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistab Aderit (42) ja Pajulat (28)  kindlustuskelmuses, mis seisnes liiklusõnnetuse lavastamises, ütles Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Arno Põder ERR Uudistele.

Süüdistuse järgi esitasid Ader ja Pajula 2008. aasta sügisel kindlustusseltsile Seesam avalduse, mille kohaselt sõitis Pajula sama aasta 8. oktoobril kaubikuga Fiat Ducato Keila linnas ristmikult vasakpööret sooritades ette Aderi juhitud sportautole Dodge Viper.

Kindlustusselts luges sõiduki taastamisele mittekuuluvaks ning maksis Aderi pangakontole enam kui miljoni kroonini küündinud hüvitise, kuid seltsil tekkis pettusekahtlus ning järgmise aasta kevadel pöörduti politsei poole.

Pika uurimisega kogutud tõendid viitavad, et autode kahjustused ei tekkinud asjaosaliste kirjeldatud viisil ning liiklusõnnetus oli tõenäoliselt lavastatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles