Vägistamised Indias tõid kaasa turistide arvu vähenemise

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India julgeolekutöötajad talutavad  Gwaliori haiglasse šveitslannat, kes sattus kuue mehe korraldatud grupivägistamise ohvriks.
India julgeolekutöötajad talutavad Gwaliori haiglasse šveitslannat, kes sattus kuue mehe korraldatud grupivägistamise ohvriks. Foto: SCANPIX

Indiasse reisivate naisturistide arv on pärast õõvastavaid seksuaalrünnakuid oluliselt vähenenud, mistõttu on turismitööstus saanud suurt kahju.

Selle aasta esimese kolme kuuga on välisturistide arv vähenenud 25 protsenti, vahendab The Guardian.

Naisturistide arv aga eelmise aasta sama perioodiga võrreldes vähenenud koguni 35 protsenti. India kaks suurt turismibürood on teatanud, et mullu detsembris Delhi bussis aset leidnud fataalne vägistamine on toonud kaasa mitmeid broneeringute tühistamisi

Lisaks sattus märtsis India keskosas Madhya Pradeshi osariigis kuue mehe korraldatud grupivägistamise ohvriks puhkusereisil olnud šveitslanna.

Need kaks ja mitmed teised sarnased vägivallajuhtumid on tõstnud esile naiste kohtlemise teema Indias.

India kaubandusorganisatsiooni teatel on mitmed välismaalased valinud reisi sihtkohaks India asemel Malaisia või Tai. Reisikorraldajate andmetel on plaanitud puhkusest loobunud eelkõige naised Kanadast, USA-st ja Austraaliast.

Osaliselt on turistide arvu vähenemisele aidanud kaasa India majandusraskused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles