Gruusia avaldas muret Venemaa sõjaväeõppuste üle

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustal merel toimunud õppustel osalenud mereväelased Sevastopoli sadamas.
Mustal merel toimunud õppustel osalenud mereväelased Sevastopoli sadamas. Foto: SCANPIX

Gruusia välisministeerium väljendas tõsist muret Mustal merel toimunud Venemaa sõjaväeõppuste üle, nimetades seda ohuks stabiilsusele kogu Euroopas.

Samuti leidis Gruusia välisministeerium, et eile lõppenud õppused, millest võttis osa hinnanguliselt 7000 sõdurit, kümneid sõjalaevu, -lennukeid ja -koptereid, veerandtuhat soomukit ning muud sõjatehnikat, on Venemaa ebaproportsionaalne reaktsioon võimalikele ohtudele, vahendas civil.ge.

Venemaa välisministeerium teatas oma vastuses, et Gruusia väited on alusetud ja ei aita kahe riigi suhteid parandada. Ministeeriumi esindaja Aleksandr Lukaševitš märkis uudiseagentuurile RIA Novostile, et Thbilisi püüab sel moel juhtida tähelepanu kõrvale oma sisevastuoludelt.

Ettekavandamata sõjalisteks õppusteks andis läinud nädala neljapäeval käsu president Vladimir Putin, kes reedel ka ise sõjaliste õppuste kulgu jälgis. Venemaa rõhutas korduvalt, et nad ei pea oma naaberriike õppuste korraldamisest eelnevalt teavitama, kui neil osaleb vähem kui 7000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles