Põllumeeste Kogu: mida arvate eurost?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põllumeeste Kogust europarlamenti pürgiv Mart Niklus.
Põllumeeste Kogust europarlamenti pürgiv Mart Niklus. Foto: Sille Annuk

Postimees.ee's käib Euroopa Parlamenti kandideerijate vaadete tutvustamine. Täna küsisime kandidaatidelt: mida arvate eurost ja sellega liitumise kriteeriumitest? Mida teha siis, kui mõni eurotsooni riik peaks pankroti äärele sattuma? Vastavad Põllumeeste Kogu kandidaadid.


Mart Niklus:

Eestis on lähiajaloo jooksul kõikvõimalikke rahareforme olnud juba küllaldaselt. Aeg oleks peatuma jääda Eesti kroonile, seda väärtustada ja kaitsta. Ma ei usu, et praeguse valitsemisviisi juures oleks euro kasutuselevõtmine see uus sovetlik IME, millele 1988. aastal suuri lootusi pandi ning mis eesti rahvast ka edaspidi majanduskatastroofist päästaks.

Kalju Mätik: Ma ei pea eurot mingiks imerohuks ja ei pea mõttekaks euro ületähtsustamist. Esialgu aitab sellest, kui Eesti kroon on euroga seotud, siis võib Eesti riik vahekorda muuta, kui see osutub otstarbekaks. Kui mõni eurot kasutav riik peaks pankroti äärele sattuma, siis peaks teda jõudu mööda abistama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles