Õpilased tutvuvad Kevadtormil kaitseväe tehnikaga

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe sõidukid Kevadtormil.
Kaitseväe sõidukid Kevadtormil. Foto: Kaitseväe peastaap

Kaitseväelased tutvustavad õppuse Kevadtorm 2009 raames kooliõpilastele Eesti kaitseväe sõidukeid ja varustust, mida õppusel kasutatakse.

Õppuse Kevadtorm 2009 alal asuvate Salla, Simuna ja Sadala Põhikoolide õpilased ja õpetajad külastavad 12-14. mail õppusel osalevaid jalaväebrigaadi üksusi, vahendas kaitseväe peastaabi pressiesindaja.

Külastuspäevade eesmärgiks on tugevdada sidet kaitseväe ja kohaliku elanikkonna vahel.

Üheksa-aastane Teet märkis õppuse Kevadtorm 2009 ššokolaadi süües, et sõjavägi on lahe ja talle meeldib siin väga. «„Oleks tahtnud laskmist ka proovida,»” ütles ta lisaks.

«Minu isa on ka kaitseliitlane, aga vahepeal on ta natukene loomaarst kah,»” ütles seitsmeaastane Indrek.

„«Tulime sellisele õppusele esimest korda ja ei osanud midagi oodata, kuid siin näen, et laste silmad säravad ning nende huvi kaitseväe vastu on väga suur,» ütles Simuna põhikooli direktor Ain Lembavere.

Õppuse Kevadtorm 2009 ülema kolonel Artur Tiganiku sõnul on väga oluline tutvustada õppuse ümbruskonnas elavatele inimestele kaitseväe tegemisi ja toimetusi. „«Soov oma riiki kaitsta saab alguse kodust ja koolist, kaitseväelase elukutse on prestiižžne”,» ütles kolonel Tiganik.

Õppuse Kevadtorm 2009 tsiviil-militaarkoostöö meeskonna (CIMIC) ülema asetäitja nooremleitnant Merje Meerits seisab hea, et Salla, Simuna ja Sadala põhikoolide õpilased ja õpetajad saaksid ülevaatliku pildi ajateenijate tegevusest suurõppusel.

Külastajatele näidatakse sõjaväepolitsei ja kaitseväe eritehnikat ning kõigil on võimalus tutvuda sõiduvahendite, relvade ja varustusega.

Kokku kolm nädalat kestev Kevadtorm 2009 viiakse tänavu läbi Kirde kaitseringkonna vastutusalas Lääne-Virumaa ja Ida-Virumaa lõunaosas ning Jõgevamaa põhjaosas. Maaväe suurõppuse kordaminekus mängivad olulist rolli koostöövalmid Laekvere, Väike-Maarja, Simuna, Torma, Avinurme ja Tudulinna kohalikud omavalitsused ning elanike vastutulelikkus.

Kevadtorm 2009 kestab 4.-24. maini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles