Leisi vald ei lase Saaremaa rallit oma teedele

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa ralli. Pilt on illustratiivne.
Saaremaa ralli. Pilt on illustratiivne. Foto: Harli Uljas

Leisi vallavalitsus ei andnud Saaremaa ralli korraldajatele luba 2013. aasta sügisel toimuva ralli lisakiiruskatse läbiviimiseks Nõmme–Nurme, Pamma–Purtsa, Tiitsuotsa ja Pamma teedel.

Leisi vald põhjendas kooskõlastusest keeldumist ralliautode tavapärasest suurema kahjustava mõjuga ühekordselt pinnatud teedele,kirjutab Saarte Hääl.

«Oleme selles osas konsulteerinud ka vastava ala spetsialistidega, kelle väitel ei pea ühekordne mustkatte sellist ralliautode koormust vastu,» ütles vallavanem Ludvik Mõtlep, kelle sõnul viidi 1,3 kilomeetrit teid kavandatavast kiiruskatse marsruudist mustkatte alla kaks aastat tagasi.

Vallavanema sõnul on ühekordse mustkatte taastamine ka kulukas ja vaevalt ralli korraldaja selliseid kohustusi võtta soovib.

MTÜ Saaremaa Ralli juhatuse liige Toomas Sepp ütles Saarte Häälele, et teede kasutamise kooskõlastuste teemal on praegu veel vara midagi rääkida. «Oleme paljudele valdadele teinud kirjasid ja küsinud, kuidas olukord on. On täiesti loogiline, et tuleb üks äraütlemine ja kõiki teid kasutada ei saa,» ütles Sepp.

Küsimusele, kas Saaremaal viimastel aastatel hoogu läinud kruusateede ühekordne pindamine on ka mujal valdades toonud ralli korraldajatele kaasa teede kasutamise osas äraütlemisi, vastas Sepp napisõnaliselt, et kõik oleneb konkreetsest situatsioonist ning see ei pruugi nii olla.

Sepp möönis, et aastate jooksul on Saaremaa ralli kaotanud populaarseid katselõike, kuid seda valdavalt seetõttu, et teid on ümber ehitatud ja nende sõidetavuse kvaliteet on paranenud, mistõttu need kiiruskatseteks enam ei sobi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles