Kristlikud demokraadid: mida arvate eurost?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EKD esimees Peeter Võsu.
EKD esimees Peeter Võsu. Foto: Marina Puškar

Postimees.ee's käib Euroopa Parlamenti kandideerijate vaadete tutvustamine. Täna küsisime kandidaatidelt: mida arvate eurost ja sellega liitumise kriteeriumitest? Mida teha siis, kui mõni eurotsooni riik peaks pankroti äärele sattuma? Vastavad kristlike demokraatide kandidaadid.


Peeter Võsu:

Euro kasutuselevõtt Eestis lisab turvalisust, kui eurotsoonis läheb kõik hästi. Kui peaks halvasti minema, siis ei saa kohapeal enam keegi midagi parandada. Eesti kroon, mis on nagunii euroga seotud, jätab probleemide ilmnemisel võimaluse ise oma majanduse päästmiseks. Parimaks alternatiiviks oleks Eesti kroon kulla alusel, seda eriti seoses globaalsete finantsprobleemidega.



Andres Toome:

Ei poolda ühtse finantssüsteemi ehitamist ja üleminekut eurole.


Ühe perekonna pankrotistumisel saab kahju väike hulk inimesi. Naabrid saavad seda peret üheskoos hädas aidata. Kui aga kogu küla on pankrotis, siis pole, kelle poole pöörduda. Teised külad võivad olla kaugel ja väiksemad kui meie küla. Aga kes tahab tööd teha (tegeleda oma riigi finantssektoriga ja pangandusega), kui seda võib delegeerida Euroopa Liidule. Koht säilib, palka saab, aga vastutust kandma enam ei pea.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles