Klitško juhatas Kiievis opositsiooni meeleavaldust

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldajad ja Ukraina siseministeeriumi töötajad täna Kiievis parlamendihoone juures.
Meeleavaldajad ja Ukraina siseministeeriumi töötajad täna Kiievis parlamendihoone juures. Foto: SCANPIX

Üle 5000 inimese tuli täna poksitähe Vitali Klitško ja teiste opositsiooniliidrite eestvedamisel Kiievi tänavatele, et avaldada meelt linnavõimude vastu ja nõuda meerivalimisi.

Ukraina pealinna eelmine linnapea Leonid Tšernovetski, keda oponendid tema veidruste tõttu hullumeelsuses süüdistasid, astus tagasi eelmisel aastal. Seejärel on kolme miljoni elanikuga linna juhi kohuseid täitnud Oleksandr Popov, kelle nimetas ametisse president Viktor Janukovõtš, vahendas AFP.

Opositsiooni sõnul ei soovi Kiievi Janukovõtši-meelsed võimud nüüd uusi linnapeavalimisi välja kuulutada, sest kardavad, et kaotavad need.

Tänasel meeleavaldusel hoidsid vihased demonstrandid üleval linnajuht Popovi kujutavat nukku, mille kaelal rippus silt: «Vallandatud Kiievi elanike poolt.»

Erakonna UDAR juht Klitško ütles meeleavalduse järel parlamendis esinedes, et ükski linn ega küla, rääkimata Ukraina pealinnast, ei tohiks eksisteerida ilma rahva valitud legitiimsete juhtideta.

Kiievlased ja kohalik meedia on Popovi teravalt kritiseerinud suutmatuse eest toime tulla märtsi lõpus linna tabanud rekordilise lumesaju tagajärgedega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles