20 aastat USAs elanud ERRi korrespondent Neeme Raud naaseb Eestisse

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neeme Raud.
Neeme Raud. Foto: Peeter Langovits

ERRi tele- ja raadioprogrammidele USAst 20 aasta vältel kaastööd teinud Neeme Raud jätkab aprillist tööd Eestis, hakates Vikerraadios toimetama ja juhtima päevakajalisi saateid ning tegema välispoliitilisi kommentaare ERRi uudistesaadetele.

Neeme Raud põhjendas USAst kojupöördumist sellega, et oli aeg teha elus kannapööre ja naasta kodumaale.

«Usun, et mul on rahvusringhäälingus võimalus end proovile panna ka teistes žanrites peale uudiste ja võtan selle väljakutse rõõmuga vastu,» lausus Raud. «Praegu tahaksin teha senisest rohkem pikemaid saateid ja uudistest veidi puhata. Samas jälgin iga päev välisuudiseid ja jätkan meeleldi välispoliitiliste kommentaaridega nii raadio- kui ka teleuudistele.»

ERRi uudistetoimetuse juhataja Urmet Kook ütles, et lähiajal alustatakse uue USA korrespondendi otsinguid.

«Sarnaselt Moskva korrespondendikoha täitmisega kuulutame esmalt välja konkursi oma maja sees ja püüame leida sobiva inimese enda organisatsioonist,» ütles Kook.

Rahvusringhäälingu USA korrespondendipunkt on Urmet Koogi sõnul plaanis üle viia New Yorgist Washingtoni ja uus korrespondent alustab tööd tõenäoliselt septembrist. Seni katab ERRi uudistetoimetus USA sündmusi oma välistoimetajate abil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles