Joobes kihutajat karistati 910 üldkasuliku töötunniga

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Põltsamaal tabatud alkoholijoobes ja kiirust ületanud autojuhile mõisteti karistuseks 910 tundi ühiskondlikult kasulikku tööd.

18. märtsil teostasid Jõgeva politseinikud Põltsamaa vallas liiklusjärelevalvet, kus mõõtsid ühe Toyota sõidukiiruseks 121 km/h. Lubatud piirkiirus antud teelõigul oli 90 km/h, seega ületas juht sõidukiirust mitte vähem kui 27 km/h.

Sõidukijuhile anti peatumismärguanne ning juhi, 51aastase Villemi kontrollimisel ilmnes, et lisaks sõidukiiruse ületamisele oli mees ka alkoholijoobes. Ta toimetati kainenemisele ning juhtunu uurimiseks alustas Lõuna prefektuuri Jõgeva kriminaaltalitus menetlust.

Möödunud nädalal toimunud kohtuistungil tunnistati Villem kuriteos süüdi ning talle määrati asenduskaristusena 910 tundi ühiskondlikult kasulikku tööd, mille ta peab ära tegema ühe aasta ja kaheksa kuuga.

Lisakaristusena võeti mehelt mootorsõiduki juhtimise õigus pooleteiseks aastaks. Ka allutati Villem käitumiskontrollile, mil ta ei tohi tarvitada alkoholi ja narkootikume, ühtlasi tuleb tal tasuda menetluskulude katteks 366 eurot. Väärteootsus on vaidlustatav 15 päeva jooksul selle tegemisest.

Mees ise sõnas juhtunu pärast kahetsust avaldades, et oli pärastlõunal tuttava juures viina joonud ning ühel hetkel tekkis lihtsalt vajadus autosõiduks.

Põltsamaa konstaablijaoskonna piirkonnavanem Üllar Sõmera ütles, et kuna üldkasuliku töö täitmisel kehtivad teatud kohustused ning töötunnid tuleb ära teha oma vabast ajast, siis on see süüteo toimepanijat distsiplineeriv. Ka karistuse kandmine on oluliselt paremini tajutav, kui seda võib olla näiteks rahaline karistus või arestipäevad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles