Galerii: Toidupanga Hea Südame auhinna sai Leibur

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Toidupanga juht Piet Boerefijn andis täna pagaritööstusettevõttele Leibur üle Toidupanga Hea Südame auhinna 2012. Auhinda oli Tallinna Toidupanka vastu võtma tulnud Leiburi tegevjuht Asso Lankots.

Soovist tänada ja tunnustada toidupankadega koostööd tegevaid Eesti ettevõtteid, tõstavad toidupangad igal aastal esile ühe senistest partneritest, kes on aidanud oluliselt kaasa heategevusele ning tänu kellele on olnud võimalik parandada toidupankade poolt jagatava toiduabi koguseid ja kvaliteeti. Ettevõte saab mälestuseks ja tänutäheks sepise, mis kujutab Toidupanga rahvusvaheliseks muutunud sümbolit – õuna (pilt).

Märtsis sai Eesti Toidupank kolme aastaseks.

«Leiburist hakkasime kaupa saama mais 2010 ja nad on tänaseni üks meie stabiilsematest partneritest, kust saadud kogused on sageli ka väga suured. Nõnda on Tallinna ja Tartu toidupangad saanud jagada rohkem leiba-saia kümnetele tuhandetele vaesuses elavatele inimestele ja peredele,» põhjendas Boerefijn toidupankade valikut, sest koostööd tehakse veel mitmete teiste pagaritööstustega.

Kogused on tõesti arvestatavad. «Eelmisel aastal andsime Toidupangale kokku ligikaudu 128 000 pakendit ehk umbes 350 leiba-saia päevas, millest 2/3 läks Tallinnasse ja 1/3 Tartusse,» selgitas koostöö numbrilist poolt Leiburi tegevjuht Asso Lankots.

Lankots tänas firmale osaks saanud tähelepanu eest. «Leivatööstuses tekib toote elutsükli ja väljastamisaja lühidusest tulenevalt paratamatult tootmisjääke; annetame need toidupankadele, sest tänu nende hästi organiseeritud tegevusele jõuab meie enamtoodetud leib-sai õigesse kohta,» valgustas Lankots koostööotsuse tagamaid.

Tunnistusena Toidupanga tänust anti Leiburile üle metallikunstnik Tarvo Porrosoni poolt loodud sepis.

Toidupank võtab kaubandusest ja tootmisest vastu peagi realiseerimistähtaja ületavad tooted, komplekteerib vabatahtlike abiga toidukastid ja jagab need laiali enim puudust kannatavatele inimestele ja peredele, aidates nõnda kaasa raiskamise vähenemisele ühiskonnas ning jagades toiduabi sinna, kus on sellest puudus.

Toidupank on asutatud 2010. aasta märtsis Eesti-Hollandi Heategevusfondi Päikeselill ja Swedbanki poolt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles