Kivirähki uus romaan jutustab heade inimeste elust

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Kivirähk raamatupoes.
Andrus Kivirähk raamatupoes. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Andrus Kivirähki üle pika aja ilmunud uues romaanis pealkirjaga «Maailma otsas. Pildikesi heade inimeste elust» ei juhtu autori sõnul õigupoolest midagi ning pole ka halbu tegelasi.

Andrus Kivirähki eelmine romaan «Mees, kes teadis ussisõnu» ilmus üsna mitu aastat tagasi - aastal 2007, kirjaniku sõnul on romaani kirjutamine nii suur töö, et selle eelduseks peab olema väga piinav idee, mida  endale hoida ei saa, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«See on ikka päris suur töö ja tükk aega arvuti taga istumist ja klahvide toksimist, seda eriti väga ette võtta ei taha, raamatupoes ongi õige koht näidata, et romaane on siin meeletult ja neid ei ole vaja juurde kogu aeg toota, ole mees ja loe need läbi, mis juba ilmunud on,» ütles Kivirähk.

Kultuuriajakirjaniku Kaarel Kressa sõnul on Kivirähki uus romaan hoopis teistsugune kui tema eelnevad fantaasiaromaanid - kirjanik on olnud mõtlikum ja meditatiivsem.

«Kindlasti seda ostetakse mühinal, sest tegu on Kivirähki uue romaaniga, ma arvan, et sellest ei saa sellist «Ussisõnade» või «Rehepapi» laadset teost, mis illustreerib kõverpeeglis meie rahva probleeme ja ühtlasi kujutab fantaasialennuga mingisuguste olendite elu, seda seal ei ole, oigem ma ütleks, ta ei ole üldse nagu Õnnepalu, aga mingis mõttes tunne on sarnane, mõtlikum ja meditatiivsem Kivirähk, rohkem nagu on tema näidendid, tõsisem, kuigi väga südamlik ja samas vaimukas nagu Kivirähk ikka,» kirjeldas Kressa.

Romaani esitletakse neljapäeval kell 17 Tallinna raamatumessi raames Rahvusraamatukogu väikeses konverentsisaalis. Andrus Kivirähkiga vestleb tema hea sõber ja raamatugurmaan Mart Juur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles