Kiviõli linnapea kakles ööklubis

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kiviõli linnapea Dmitri Dmitrijev sattus läinud laupäeva varahommikul kõrtsikaklusesse, kus ta sai nii kõvasti peksa, et talle kutsuti kiirabi.

Politsei sai ööl vastu 30. märtsi kell 3.48 väljakutse aadressile Kiviõlis Keskpuiestee 33 asuvasse ööklubisse Club33. Väljakutse põhjuseks oli lõbustusasutuses puhkenud kaklus. Kohapeal kutsus politsei kannatanule kiirabi, kirjutab Põhjarannik.

«Politsei saabudes oli kakluse teine osapool juba sündmuskohalt lahkunud,» teatas politsei pressiesindaja ja lisas: «Politsei on kakluse osapooled välja selgitanud. Politseile avaldust esitatud ei ole.»

Politsei menetlust ei alustanud

Selles loos poleks midagi ebatavalist, kui peksasaanud mees, keda kiirabi turgutama saabus, poleks olnud Kiviõli keskerakondlasest linnapea Dmitri Dmitrijev. Politsei sõitis minema, kontrollimata ka kannatada saanud linnapea võimalikku joovet. 

Ja kuigi meer sai nii kõvasti klobida, et viibib praegu haiguslehel, ei ole politsei mingil põhjusel siiani menetlust  alustanud. 

Dmitrijev ise keeldus juhtunut kommenteerimast, öeldes, et see pole kuidagi tema tööga seotud. Väitele, et ta on linnapea seitse päeva nädalas 24 tundi ööpäevas, vaidles Dmitrijev vastu: «Siis peaks ma palka kah selle 24 tunni eest saama».

Vaatamata Põhjaranniku korduvatele veenmistele ei soovinud Dmitrijev juhtunust siiski lähemalt rääkida, väites, et see ei puutu tema linnapea staatusesse. 

Rahvas teab juhtunust

Kuigi Dmitrijev püüab juhtunut varjata, on Kiviõli linnas toimunud intsidendi kohta jutud liikvel. Volikogus opositsiooni kuuluv Risto Lindeberg ütles, et kuulis linnapeaga juhtunud konfliktist esmaspäeva õhtul oma noorematelt trennikaaslastelt.

Klubi juhtkond ei soovinud asjast rääkida, väites, et selliseid intsidente toimub iga nädal, ja avaldades arvamust, et kakluse avalikustamisega täidab Põhjarannik kellegi poliitilist tellimust.

Risto Lindeberg töötas Kiviõli linnavalitsuse liikmena Dmitrijeviga koos kaks ja pool aastat. Põhjaranniku küsimusele, kas selle aja jooksul täheldas ta linnapea juures mingeid agressiivsuse või vägivaldsuse märke, vastas Lindeberg, et Dmitrijeviga ta väljaspool tööaega ei suhelnud ning pidudel ei käinud. «Tööajal aga jäi kõik viisakuse piiresse.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles