Meelis Pai: lahkun ametist, et nukuteater saaks jätkata

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sihtasutuse NUKU juhataja ja kauaaegne nukuteatri juht Meelis Pai esitas täna sihtasutuse nõukogule lahkumisavalduse.

Avalduses teeb Pai ettepaneku, et täna plaanipärast koosolekut pidav nõukogu ta tagasi kutsuks ja peatselt uue juhi leiaks. Vastavalt kehtivale lepingule peab juhatuse liige teatama oma ennetähtaegsest lahkumisest ette vähemalt kolm kuud.

«Olles aru pidanud oma perekonna, sõprade ja heade inimestega, kelle arvamus mulle korda läheb, otsustan lahkuda,» ütles Pai. «Teen seda eelkõige inimeste pärast, kes on end sellele teatrile ja nukukunstile pühendanud. Mida kauem tänane olukord jätkub, seda rohkem kahju saavad just nemad ning lõpptulemusena nukuteatri külastajad.»

Pai meenutas, et on koos oma kolleegidega Eesti nukukunsti arendamise nimel pingutanud viimased 13 aastat. Just on algamas uus etapp –suure saali ehitus, mis koos väiksemate saalide ja nukumuuseumiga kujundab kunagisest väikesest teatrist Läänemere regioonis ainulaadse nukukunsti keskuse.

Kahjuks on tänase kultuuriministeeriumi juhtkonna suhtumine meie senisesse töösse tekitanud asjatu konflikti ja usalduskriisi, mis ei näi taanduvat.

«Kahjuks on tänase kultuuriministeeriumi juhtkonna suhtumine meie senisesse töösse tekitanud asjatu konflikti ja usalduskriisi, mis ei näi taanduvat,» ütles Meelis Pai. «Arvan, et see vastasseis lõpeb sellega. Ma väga loodan seda.»

Teatrijuhil jätkus tänusõnu teatrirahvale ja publikule. «Ma tänan kõiki oma kolleege, koostööpartnereid, aga eelkõige neid väikeseid ja suuri nukukunsti sõpru, kes on aidanud meie teatril tõusta Eesti üheks enimkülastatavaks etendusasutuseks.»

Meelis Pai juhtis Riiklikku Nukuteatrit alates 2000. aastast. SA Nuku alluvuses töötab 84 töölepinguga inimest ja sadakond mittekooseisulist. 2012. aastal külastas nukuteatri etendusi ja nukumuuseumit 127 712 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles