Venemaa lubas reageerida viie kodaniku Eesti viisata jätmisele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Laura Kangur / Aldo Luud / Toomas Huik

Venemaa välisministeerium nimetas neljapäeval viie Vene kodaniku Eesti viisata jätmist ebasõbralikuks sammuks ja lubas juhtunule adekvaatselt reageerida, teatas Interfax.

Vene välisministeeriumi pressiesindaja Aleksandr Lukaševitš ütles neljapäeval Moskvas ajakirjanikele, et Eesti otsustas mitte anda viisat viiele Venemaa kodanikule, kes soovisid osaleda Tallinnas toimuval Gortšakovi nimelise avaliku diplomaatia toetuse fondi korraldataval ümarlaual.

«Selline Eesti-poolne ebasõbralik samm ei jää kindlasti meie poole tähelepanuta,» lausus Lukaševitš.

Tema sõnul esitas Venemaa Eesti välisministeeriumi ja Eesti saatkonna kaudu Moskvas ametliku järelepärimise.

«Nagu meile selgitati, on keeldumisotsuse formaalseteks põhjuseks mingid tehnilised ebatäpsused ankeediandmete vormistamisel ja viisadokumentide täitmisel. Hoolimata nendest selgitustest on täiesti ilmne, et Eesti võimudele ei meeldi meie kahe riigi kodanikeühenduste vahel arenev dialoog, mis väljub ametliku Tallinna jutlustatavate Venemaa-vastaste dogmade raamest,» rõhutas Lukaševitš.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles