Paavst Franciscuse Twitteri konto jälgijate arv on tõusnud 5 miljonini

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Franciscus lihavõttemissal.
Paavst Franciscus lihavõttemissal. Foto: SCANPIX

Paavst Franciscuse virtuaalse koguduse liikmete arv Twitteris on kasvanud vaid seitsme nädalaga 2,5 miljonilt 5 miljonini – ligi poole kiiremini, kui kogus jüngreid eelmine paavst Benedictus XVI.

Konto @pontifex (ladina keeles paavst) alt näeb sissekandeid üheksas keeles, sealhulgas inglise, hispaania, araabia ja ladina keeles. Tegu on pigem lühikeste usuliste juhtnööride kui pilguheiduga paavsti ellu.

Neljapäeval ületas kõigi jüngrite arv esmakordselt viie miljoni piiri.

Kasutajate kommentaarid ei ole sageli kuigi aupaklikud ja pigem lobisemishimust kantud – üks Twitteri kasutaja küsis neljapäeval paavstilt: «Kuidas sisseelamine läheb?»

Benedictus võttis Twitteri kasutusele 12. detsembril, olles julgustanud katoliku kiriku juhte kasutama sotsiaalmeediat laiema ja noorema kuulajaskonnani jõudmiseks.

Vatikan on öelnud, et sissekandeid ei kirjuta paavst ise, kuid ta annab neile heakskiidu, ning häkkimise vältimiseks tehakse neid vaid ühest arvutist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles