Prantsuse senat asus arutama samasooliste abielu eelnõu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil homovastaste protestimarss Pariisis senatihoone lähedal.
Pildil homovastaste protestimarss Pariisis senatihoone lähedal. Foto: SCANPIX

Prantsuse senaatorid asusid neljapäeval arutama poleemilist seaduseelnõud samasooliste abielude ja lapsendamise kohta, mis tõi proteste eelnõu vastastelt, kes nõudsid sellest loobumist.

Ametlikult ilmalikul, kuid valdavalt katoliiklikul Prantsusmaal on eelnõu pälvinud ägedaid rünnakuid ning kogu riigis on samasooliste abielude vastu ja toetuseks toimunud sadade tuhandete osalejatega meeleavaldusi.

«Meil on au esitada seaduseelnõu, mille [alamkoda] rahvuskogu suure enamusega vastu võttis ning mille eesmärk on avada abielu ja lapsendamine samasoolistele paaridele,» ütles justiitsminister Christiane Taubira.

Arutelu kestab tõenäoliselt 12. või 13. aprillini, seejärel toimub senatis hääletus.

Kuigi ülemkoda ajaloolist reformi tõenäoliselt tagasi ei lükka, on hääletus siiski ilmselt tasavägisem, sest valitsevatel sotsialistidel on senatis väiksem enamus kui rahvuskogus.

Reformi toetavad sotsialistid, rohelised, kommunistid ja osa tsentriste. Arutelu käigus on eelnõusse tehtud 280 muudatust ning parempoolne opositsioonipartei UMP on teinud ettepaneku eelnõu rahvahääletusele panna.

Arvamusküsitlused on näidanud, et suurem osa prantslasi pooldab geiabielusid.

Neljapäeval näitas uuringufirma CSA küsitlus, et 53 protsenti prantslastest suhtub samasooliste abiellu «pooldavalt», kuid 56 protsenti on vastu neile lapsendamisõiguse andmisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles