Rektorite nõukogu hakkab juhtima Volli Kalm

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli rektor Volli Kalm
Tartu Ülikooli rektor Volli Kalm Foto: Margus Ansu

Rektorite nõukogu juhatuse esimeheks saab alates 7. aprillist Tartu Ülikooli rektori Volli Kalm.

Senine esimees Alar Karis astub ametisse riigikontrolörina.

Alar Karise sõnul on Volli Kalm suure juhtimiskogemusega, tunneb ülikoolide siseelu ning on teadusagentuuri juhina näinud ülikoole ka väljastpoolt. See annab võimaluse seista hea ülikoolide koostöö eest ning olla asjatundlik partner riigile kõrgharidust ja teadust puudutavates küsimustes.

2012. aasta kevadel leppisid Eesti avalik-õiguslike ülikoolide rektorid kokku soovis võtta varasemast jõulisemalt positsioon nii Eesti-sisese kui rahvusvahelise kõrgharidus- ja teaduspoliitika kujundamisel.

Volli Kalm kinnitas, et juhatuse esimehe vahetusega ei kaasne olulisi muudatusi Rektorite nõukogu tegevuse eesmärkides ja ülesannetes. «Rektorite nõukogu on olnud ja jääb oluliseks kaasarääkijaks Euroopa kõrghariduspoliitikas ning on selge, et ka Eesti kõrghariduses toimuv vajab rektorite aktiivset osalust,» selgitas Kalm rektorite tugeva ühispositsiooni tagamise soovi.

Rektorite nõukogu on mittetulundusühing, mille eesmärk on aidata kaasa Eesti haridus-, teadus- ja kultuurielu edendamisele oma liikmete esindamise ja seisukohtade kujundamise kaudu ühist huvi pakkuvates küsimustes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles