Stenbocki maja ähvardanud meest võib oodata psühhiaatriline sundravi

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stenbocki maja
Stenbocki maja Foto: Peeter Langovits / Postimees

Politsei jõudis lõpule Stenbocki majale veebruari alguses pommiähvarduse teinud mehe kriminaalasja uurimisega ning saatis kohtueelse menetluse kokkuvõtte prokuratuuri.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja ütles Postimehele, et politsei saatis prokuratuurile kriminaalasja kohtueelse menetluse kokkuvõtte psühhiaatrilise sundravi kohaldamiseks.

Seaduse kohaselt võib kohus määrata psühhiaatrilise sundravi näiteks siis, kui inimene on pannud õigusvastase teo toime süüdimatus seisundis ning ta on oma teo ja vaimse seisundi tõttu endale ja ühiskonnale ohtlik.

Stenbocki majale, kus asuvad valitsus ja riigikantselei, tehti pommiähvardus 5. veebruari õhtul kella 17.45 ajal. Pärast ähvarduskõne saamist sõitsid Toompeale pääste- ja politseiautod ning pommirühm, kes kontrollis hoone üle, kuid kahtlasi esemeid ei leidnud.

Politsei tabas Lõuna häirekeskuse telefonile ähvarduskõne tegija Jõgevamaal umbes kolmveerand tundi hiljem, kella 18.30 paiku. Prokuratuuri teatel oli 39aastane mees alkoholijoobes ning ta viidi esmalt kainenema. Hiljem tehti talle kohtupsühhiaatriline ekspertiis.

Juhtunu asjaolude selgitamiseks alustati kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb avaliku korra rasket rikkumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles