Mikser: loodan, et Eesti-Vene suhted ei kannata

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser
Sven Mikser Foto: Postimees/Scanpix

Venemaa välisministeerium nimetas neljapäeval viie Vene kodaniku Eesti viisata jätmist ebasõbralikuks sammuks ja lubas juhtunule adekvaatselt reageerida, riigikogu väliskomisjoni liige Sven Mikser loodab, et juhtum Eesti ja Venemaa suhetele halvasti ei mõju.

Mikser ütles Postimehele, et viisataotlusi menetletakse palju, keeldumiste osakaal on tühine aga arvuliselt tuleb neid igal aastal ette. «Keeldumiste ajendid on erinevad aga see ei ole erakordne, et taotlus tagasi lükatakse.»

Läänemeremaade peaministrid viibivad täna ja homme Peterburis, et arutada regiooniga seotud teemasid. Konverentsi raames on peaminister Andrus Ansipil planeeritud kohtumine peaminister Dimitri Medvedeviga.

Mikser märkis, et teadaolevalt käsitletakse kohtumisel kahepoolseid suhteid. «See on avar määratlus. Minu hinnangul on aga neis suhetes ka olulisemaid asju, kui viisataotluste tagasilükkamine, mida arutada.»

Vene välisministeeriumi pressiesindaja Aleksandr Lukaševitš ütles neljapäeval Moskvas ajakirjanikele, et Eesti otsustas mitte anda viisat viiele Venemaa kodanikule, kes soovisid osaleda Tallinnas toimuval Gortšakovi nimelise avaliku diplomaatia toetuse fondi korraldataval ümarlaual. «Selline Eesti-poolne ebasõbralik samm ei jää kindlasti meie poole tähelepanuta,» lausus Lukaševitš.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles