PERHi rekonstrueerimistööde käigus leiti granaat

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustamäe haigla juures eile hävitatud granaat
Mustamäe haigla juures eile hävitatud granaat Foto: Päästeamet

Tallinnas Mustamäel paikneva Põhja-Eesti Regionaalhaigla (PERH) haiglakorpuse juurdeehituse käigus leiti eile pärastlõunal käsigranaat, mille demineerijad hävitasid.

Siseministeeriumi teatel sai häirekeskus leitud granaadist teate reedel kell 13.33. Demineerijad tegid kindlaks, et halvas seisukorras lõhkekeha ei ole võimalik transportida, ning hävitasid vene päritolu F1-tüüpi käsigranaadi kohapeal.

Päästeameti pressiesindaja sõnul evakueeriti inimesed selleks ajaks ehitusplatsilt, hoonetest inimeste evakueerimine ei osutunud vajalikuks.

Demineerijad tuletavad meelde, et lõhkekeha leides ei tohi seda puudutada, sellest tuleb minna eemale ning teatada leiust hädaabinumbril 112. Lõhkekehad on toodetud sõjapidamise eesmärgil ning mõeldud tapmiseks, vigastuste või suurte purustuste tekitamiseks, hoiatab päästeamet.

Päästeameti demineerijad on sel aastal kahjutuks teinud juba üle 500 lõhkekeha, eelmisel aastal oli kahjutuks tehtud lõhkekehi 3042. Kokku on demineerijad enam kui 20 tegutsemisaasta jooksul hävitanud rohkem kui 60 000 lõhkekeha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles