Kärpekäärid võivad tabada nii koolilõunaid kui kirsturaha

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osa omavalitsusi kaalub koolitoidu doteerimise lõpetamist.
Osa omavalitsusi kaalub koolitoidu doteerimise lõpetamist. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Ministrid tõid tänasele valitsuse kabinetiistungile valusad ettepanekud - kaotada matusetoetus ja tasuta koolilõunad, vähendada esimese lapse toetust, samuti võidakse minna päästjate ja politseinike palga kallale.

«Võib öelda, et absoluutne enamus ministeeriume on oma kärpeettepanekud teinud, aga sellest loodetud ülesandest ehk 3,5 miljardist on pool veel puudu,» vahendab ERR uudised rahandusminister Ivari Padari sõnu «Aktuaalsele kaamerale».

Oma kärpeplaani ei suutnud kokkulepitud ajaks valitsusele esitada sotsiaal- ja haridusminister, samas on ka nemad välja pakkunud väga valusaid valikuid.

Pensione ja vanemahüvitist ei puudutata, küll aga kaduda võib 3000-kroonine matusetoetus ja väheneda ka 10 protsendi võrra esimese lapse toetus.

Rahandusministeerium tegi ettepaneku kaotada tasuta koolilõunad, kuid haridusminister Tõnis Lukas tasuta lõuna kaotamist ei poolda.

«Haridusministeerium siin kindlasti initsiatiivi üles ei näita, sest mina pean koolilõuna eest tasumist paljude õpilaste eest väga oluliseks ja et just riik teeks seda, sest paljud kodud ei suuda võileiba kaasa panna,» ütles Lukas.

Siseminister Jüri Pihl ütles, et tõenäoliselt peab vähendama ka päästjate ja politseinike palka, kuid kõik väljakäidud ettepanekud peavad saama koalitsioonipartnerite nõusoleku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles