Siin saab Soomes vastu lõugu – ajaleht koostas vägivallakaardi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka võhikuna on võimalik elus läbi lüüa.
Ka võhikuna on võimalik elus läbi lüüa. Foto: SCANPIX

Soome kõige vägivaldsemaks maakonnaks on Põhja-Karjala, kus statistikaameti uuringu järgi toimus mullu enim mõrvu, tapmisi ja tapmiskatseid 100 000 elaniku kohta.

Kainuus registreeriti enim vägivallatsemisi, Pirkanmaal aga vägistamisi, vahendas Ilta-Sanomat.

«Jämedalt öeldes on nii, vägivallatsemisi leiab enim aset Põhja- ja Ida-Soomes, kõige madalam on kuritegevus Lääne-Soomes ja rootsikeelsel Pohjanmaal,» rääkis juriidilise poliitika uurimisinstituudi ekspert Reino Sirén.

Kuritegevus on Lääne-Soomes madalam näiteks kultuuriliselt põhjustel. «Alkohoolsete jookide pruukimise normid on karmimad. Oma osa on ka religioonil. See on vastulauseks muinasaegsele pussikangelaste perioodile ja Pohjanmaa ajaloolisele vägivallatsemisele,» selgitas ta.

Inimesed käituvad vägivaldselt sageli piirkondades, kus tööpuudus on suur ja majandus languses.

Ilta-Sanomate koostatud kaardil on näha paigad, kus võimalus sattuda pahandustesse on ülimalt suur, aga samas on sel näha ka rahulikumaid maakondi.

Üldse sooritati mullu Soomes 89 isikuvastast kuritegu. Euroopa Liidu riikidest on see number suurem Lätis, Leedus, Eestis ja Rumeenias.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles