Eksperdid: kesknoorte jagatav flaier Rahvakogu tulemusi ei mõjuta

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MTÜ Ausad Valimised lendleht.
MTÜ Ausad Valimised lendleht. Foto: Alo Raun

Nii Rahvakogu üks põhikorraldaja Urmo Kübar kui seal eksperdina viibiv Silver Meikar leiavad, et Keskerakonnaga lähedase MTÜ Ausad Valimised rahvakogulastele jagatud lendlehed tulemusi ei mõjuta.

«Pean seda (lendlehtede jagamist – toim) ebaeetiliseks, aga ma ei usu, et see kuidagi protsessi mõjutaks,» rääkis Meikar Postimehele. «Rahvakogule kogunenud inimesed on kindlasti nii targad, et sellisele poliitkampaaniale nad ei allu.»

Seda, et lendlehtede mõju on väike, leidis ka Urmo Kübar, kes aga ei näinud seal eetilist probleemi. «See kuulub selliste ürituste juurde. Täpselt samamoodi on praegu linnatänavatel plakatid e-hääletuse kohta – ei ole võimalik kuidagi tagada, et inimesed neid ei märkaks. Samade teemade üle arutatakse ajakirjanduses,» võrdles Kübar.

«Ma ei näe selles midagi traagilist, et osalejatele lendlehti jagati. Vaevalt keegi otsustas, et ma sain lendlehe ja nüüd toetan seda ideed.»

Ta ei näinud lendlehtede jagamises ka midagi eetiliselt küsitavat – on ju kogu Rahvakogu idee selles, et inimeste hääl rohkem kuuldavale tuua.

Täna hommikul Rahvakogule tulijaid ootas enne sissepääsukontrolli üllatus - MTÜ Ausad Valimised nimel anti neile näppu lendleht, mis kutsus üles olema presidendi otsevalimiste ja rahvaalgatuse poolt ning e-hääletuse vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles