Muinsuskaitsetalgute ja metsatalgute korraldajad ootavad abikäsi juurde

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Kuigi homsetele muinsuskaitsetalgutele on end kirja pannud juba enam kui tuhat inimest, on ajaloohuvilised töötegijad jätkuvalt oodatud, sest tegemist jagub kõigile. Ka riigimetsa istutamise talgutele on abikäsi juurde vaja.


Eilseks oli mälestisi korrastama, kirikute pööninguid koristama, võsa lõikama, kiviaedu ja kalmistuid koristama ja muid vajalikke töid tegema registreerinud üle tuhande inimese. Väljapakutud 200 talgukohast oli vaid mõni üksik, kuhu abikäsi enam juurde ei vajata. Pille Turovski talguid korraldavast muinsuskaitse ümarlauast avaldas lootust, et talgulisi tuleb isegi laupäeva hommikul ärkajate seast veel juurde.



Homme on ka riigimetsa istutamise iga-aastased talgud, kuhu Riigimetsa Majandamise Keskus ootab 1200 osalejat, kes hakkavad puid istutama kaheksas paigas Harjumaal, Järvamaal, Rap­lamaal, Lääne-Virumaal, Pärnumaal ja Tartumaal. Eilseks oli oma tulekust teada andnud loodetust neli korda vähem ehk 350 inimest.



Samas käis näiteks mitmes Järvamaa vallas metsaistutustöö juba eile. Järva Teataja toimetuspere andis oma panuse Albu vallas Mägede külas. Esiplaanil kaks talgulist: Järva Teataja küljendaja Eve Heero ja tema poeg Ralf-Markus Heero.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles