Siseminister esitab PPA peadirektori ametikohale Elmar Vaheri

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elmar Vaher
Elmar Vaher Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Siseminister Ken-Marti Vaher esitab politsei- ja piirivalveameti peadirektori ametikohale praeguse Põhja prefekti Elmar Vaheri.

«Olen teinud valiku Elmar Vaheri kasuks, kes on kaheksa aasta jooksul Keskkriminaalpolitseis ja Põhja prefektuuris näidanud ennast tugeva juhina. Politsei- ja piirivalveameti juhilt eeldan, et ta on eestvedaja, meeskonnaehitaja ja tulemustele keskendunud. Usun, et Elmar Vaher on tippjuht, kes oma isikuomadustelt sobib juhtima ja korrastama politsei- ja piirivalveameti kui suurima avaliku sektori organisatsiooni tööd,» ütles siseminister.

2003. aastal lõi Elmar Vaher politseis kriisiläbirääkimismeeskonna, mis tegeleb pantvangikriiside ja enesetapusituatsioonide lahendamisega. Keskkriminaalpolitsei juhina korrastas ta organisatsiooni ja tõstis selle võimekust, näiteks tugevdas rahvusvahelist koostööd ja juhtis keskkriminaalpolitsei ettevalmistusi Eesti liitumisel Schengeni viisaruumiga. Põhja prefektina on Vaher parandanud erinevate valdkondade koostööd, näiteks liiklusjärelevalve keskuse ja Põhja prefektuuri ühendkordoni loomisega.

Elmar Vaher on sündinud 1975. aastal, lõpetanud politsei eriala Paikuse politseikoolis ja Sisekaitseakadeemias. Praegu õpib ta Tallinna Ülikooli Õigusakadeemia magistriõppes. Varem on Vaher töötanud eri ametikohtadel politseis, sealhulgas 2005-2008 keskkriminaalpolitsei juhina ja alates 2008. aastast Põhja prefektina. 

Politsei- ja piirivalveameti peadirektori nimetab siseministri ettepanekul viieks aastaks ametisse Vabariigi Valitsus, kuulates ära riigikogu õiguskomisjoni arvamuse. Peadirektoriks võib seaduse järgi nimetada isiku, kellel on pikaajaline suure organisatsiooni juhtimise kogemus või pikaajaline juhtimiskogemus politseiasutuses, kohtus või sise-, justiits- või kaitseministeeriumi valitsemisalas. PPA peadirektori ametikoht vabanes seoses eelmise politseijuhi Raivo Küüdi ametist tagasiastumisega 1. märtsist. Praegu täidab PPA peadirektori kohustusi keskkriminaalpolitsei juht Raigo Haabu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles