Pomerants: lühike vastus Vaheri kandidatuurile on «jah»

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Pomerants.
Marko Pomerants. Foto: Arno Saar / SL Õhtuleht.

Riigikogu õiguskomisjoni esimees Marko Pomerants ütles, et peab siseminister Ken-Marti Vaheri täna PPA juhi kohale esitatud Elmar Vaherit sellesse ametisse sobivaks.  

«Lühike vastus on «jaa». Kindlasti paljusid rahustab see, et tegemist on inimesega süsteemist – talle ei ole vaja selgeks teha mis asi on Politsei- ja Piirivalveamet,» ütles Pomerants, mööndes siiski, et õiguskomisjoni ees pole Vaher veel oma nägemust esitanud.

«Minu meelest on Elmar Vaher ennast seni näidanud sellise inimesena, kelle renomee on hea, kelle kogemus on suur. Mina isiklikult ütlen, et ta on Lääne-Viru mees ja minu poolt lisaboonus,» viskas Pomerants nalja.

Õiguskomisjoni esimehe sõnul tuleb vaadata, kuidas Vaheri kandidatuuriga edasi liikuda. Esimeses etapis peavad fraktsioonid otsustama, kas neil on huvi kandidaadiga tutvuda. «Pärast seda peaks jõudma see kandidaat õiguskomisjoni ette ülevaatamiseks.»

Küsimusele, miks Elmar Vaheri kandidatuur PPA juhi kohale alles praegu esitati, pakkus Pomerants, et Vaher ise ei ole soovinud varasemates voorudes kandideerida ja ilmselt tegi siseminister talle personaalse pakkumise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles