Laanet: riigikogu poliitilised jõud on Vaheri suhtes konsensuslikud

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Laanet
Kalle Laanet Foto: Merike Teder

Mulle tundub, et kõik poliitilised jõud, kes on esindatud riigikogus, on Põhja prefekti Elmar Vaheri kandidatuuri suhtes konsensuslikult meelestatud, rääkis riigikogu õiguskomisjoni aseesimees Kalle Laanet Postimehele.

Täna selgus, et siseminister Ken-Marti Vaher esitab politsei- ja piirivalveameti peadirektori ametikohale praeguse Põhja prefekti Elmar Vaheri.

«Elmar Vaheril on olemas kõik eeldused, et tuua tänane politsei- ja piirivalveamet madalseisust välja,» rääkis Laanet. «Selleks on vaja muuta tänast juhtimistruktuuri ning vajalik on siseministeeriumi tugi ja organisatsiooni tugi.»

Küsimusele, kas Vaheril on need olemas, vastas Laanet: «Loodan, et organisatsiooni tugi on tal olemas ja et ka siseminister, valides ta välja, annab seda.»

«Mulle tundub, et kõik poliitilised jõud, kes on esindatud riigikogus, on selles küsimuses konsensuslikult meelestatud,» lisas ta.

Võrreldes Vaherit eelmise kandidaadi Priit Kamaga, ütles Laanet, et Vaheril on isikuomadused hoopis teised.

«Teiseks on ta läbinud kõik astmed politseisüsteemis, alustades kõige madalamalt teenistusastmelt, lõpetades täna prefektina,» lausus Laanet. «Kogemus, mille ta on saanud erinevatelt astmetelt, on see, mis annab võimaluse viia edukalt organisatsioon tõsusteele ja läbi selle anda ühiskonnale suuremat turvalisust.»

Politsei- ja piirivalveameti peadirektori nimetab siseministri ettepanekul viieks aastaks ametisse Vabariigi Valitsus, kuulates ära riigikogu õiguskomisjoni arvamuse. Peadirektoriks võib seaduse järgi nimetada isiku, kellel on pikaajaline suure organisatsiooni juhtimise kogemus või pikaajaline juhtimiskogemus politseiasutuses, kohtus või sise-, justiits- või kaitseministeeriumi valitsemisalas.

PPA peadirektori ametikoht vabanes seoses eelmise politseijuhi Raivo Küüdi ametist tagasiastumisega 1. märtsist. Praegu täidab PPA peadirektori kohustusi keskkriminaalpolitsei juht Raigo Haabu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles