Nädalaga on kaitseväkke teenima minekuks soovi avaldanud 14 naist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahipataljoni ajateenijad.
Vahipataljoni ajateenijad. Foto: Mihkel Maripuu

Kaitseressursside amet (KRA) sai nädala jooksul avaldused 14 neiult, kes saavad vastavalt uuele kaitseväeteenistuse seadusele tänavu esmakordselt noormeestega võrdselt ajateenistusse asuda.

Kokku võetakse kaitseväkke teenima kvoodi alusel 16 naiskaitseväelast, ütles KRA esindaja BNSile.

Nädal tagasi esmaspäeval avaldas ajateenistusse mineku soovi kuus naist. Kaitseministri määrus lubab tänavu ajateenistusse võtta 16 neidu, neist kuus juulis 11 kuuks ning 10 oktoobris kaheksaks kuuks.

Ametliku taotluse esitanud naised peavad läbima arstliku komisjoni, mille järel määratakse tervise- ja teistele nõuetele vastavad naised avalduse esitamise aega arvestades kutsesse.

Esialgu ei saa naised väeosa vabalt valida, sest see nõuab kaitseväelt eraldi eluruume ja pesemistingimusi. Osa naiskaitseväelasi viiakse teenima Võru Kuperjanovi pataljoni, teised aga Tallinnasse Tagalapataljoni ja väeosadesse Tapal.

Kaitseuuringute keskuse selle aasta alguses 600 gümnaasiumiealise tüdruku seas läbi viidud uuring näitas, et seitse protsenti neist on kindlalt huvitatud ajateenistuse läbimisest ning umbes veerand vastas, et võib-olla sooviks seda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles