Valitsuse kärpeistung jääb täna ära

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsuse istungiteruum.
Valitsuse istungiteruum. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Kuna seitse ministrit viibivad täna kas välismaal või väljaspool Tallinna olulistel kohtumistel, jääb algselt tänaseks kavandatud kabinetiistung ära ning valitsus koguneb uuesti esmaspäeva õhtul.

Valitsuse meedianõunik Liina Lepik ütles, et sotsiaalminister Hanno Pevkur, keskkonnaminister Jaanus Tamkivi, välisminister Urmas Paet ning majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts viibivad täna välismaal lähetustes.

Eestis, kuid Tallinnast väljas ning Lepiku sõnul kohtumistel, mida edasi lükata ei saanud, viibivad haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas, kaitseminister Jaak Aaviksoo ning põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder.

Seega ei saaks kõikide ministeeriumide kärbete arutamiseks vajalikul kohtumisel osaleda pooled ministrid, mistõttu valitsuse kokkusaamine lükati edasi esmaspäeva peale.

Ministrid istusid eile kärpeplaane ning töölepinguseaduse saatust arutades õhtul koos ligi kuus tundi. Kõik ministeeriumid pidid esitama kava, kuidas oma valdkonnas kokku hoida 5,9 protsenti oma aastaeelarvest, mis annaks ühtekokku nelja miljardi krooni suuruse kärpe.

Eile õhtul leppisid ministrid põhimõtteliselt kokku 2,5 miljardi krooni suuruses kärpes. Probleemsed olid sotsiaalministeeriumi valdkond ning haridus- ja teadusministeeriumi valdkond. Sotsiaalministeeriumi valdkonnas tähendaks 5,9-protsendiline kärbe 2,3 miljardit krooni, kuid minsiter Hanno Pevkur esitas kava, kus sees 900 miljonit krooni kokkuhoidu.

Haridus- ja teadusminister pidi esitama 450 miljoni krooni suuruse kärpe, kuid esitas selle ligi 80 miljonit krooni väiksemana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles