President: Laar Eesti Panga nõukogu juhiks, riigikohtu etteotsa Priit Pikamäe

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Laar
Mart Laar Foto: Peeter Langovits

Vabariigi President esitas Eesti Panga nõukogu esimehe kandidaadiks Mart Laari ja riigikohtu esimehe kandidaadiks Priit Pikamäe.

President Toomas Hendrik Ilves saatis riigikogule ettepaneku nimetada Eesti Panga nõukogu esimeheks senine parlamendiliige, endine pea- ja kaitseminister Mart Laar ning riigikohtu esimeheks senine riigikohtu kriminaalkolleegiumi esimees Priit Pikamäe.

«Erakonnapoliitikast eemaletõmbunud Mart Laar, kahekordne peaminister ning Eesti edule aluse pannud majandusreformide üks autoreid, on visa ja tahtejõuline, õige inimene töötama euroalasse jõudnud Eesti keskpanga nõukogu esimehena,» ütles president Ilves.

Senise Eesti Panga nõukogu esimehe Jaan Männiku viieaastane ametiaeg lõpeb tänavu 12. juunil. Kui riigikogu nõustub presidendi ettepanekuga ja nimetab Mart Laari Eesti Panga nõukogu esimeheks, lahkub ta parlamendiliikme ametist.

«Õigusteaduste doktor Priit Pikamäe on väga tugeva akadeemilise tausta ja suure kohtunikutöö kogemusega noorema põlvkonna jurist. Enne riigikohtuniku ametit on ta töötanud nii kodakondsus- ja migratsiooniametis, välisministeeriumis kui ka justiitsministeeriumis ning siis juba Tallinna linna- ja ringkonnakohtus. See kõik kokku on tugev isiklik professionaalne tagala, millele riigikohtu uus esimees toetuda saab,» ütles president Ilves.

Senise riigikohtu esimehe Märt Raski üheksa-aastased volitused lõpevad tänavu 12. septembril.

Juhul, kui Mart Laar peaks riigikogust lahkuma, saaks parlamendi pressitalituse teatel tema asemel riigikokku Andrus Saare. Haridusminister Jaak Aaviksoo nõunikuametit pidav Saare asendas Laari ka varem, kui too kaitseminister oli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles