Puhast eesti keelt oskavad «mustanahalised» petturid otsivad ohvreid

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E- teenused muudavad elu hõlpsamaks.
E- teenused muudavad elu hõlpsamaks. Foto: Liis Treimann

Majandussurutis on tekitanud niivõrd naiivseid niinimetatud «nigeeria kirjade» autoreid, kes läkitavad arvutite postkastidesse abipalveid puhast eesti keelt oskavatelt väidetavatelt mustanahalistelt Elevandiluurannikult.

Näiteks mustanahaline tüdruk Anja teatab sissejuhatuseks täiuslikus eesti keeles, et saadab abipalve teele kusagilt Abidžani linna võõrastemajast, kirjutab nädalaleht Den za Dnjom.

Nagu selliste petukirjade puhul tavaline, kirjeldab ta südantlõhestavat lugu oma isa hukkumisest, kes enne oma surma jõudis Anja arvele üle kanda poolteist miljonit dollarit.

Edasi küsitakse mõne Eesti panga andmeid, kuhu pärandus üle kandam, ja tehakse seda kõike jätkuvalt puhtas eesti keeles.

Kuigi tütarlaps saatis usutavuse tõstmiseks oma Elevandiluuranniku passi koopia ja mõned pildid endast, kadus ta siiski kohe, kui talle esitati küsimus, kus on Elevandiluurannikul võimalik nii puhast eesti keelt õppida.

Kuigi politseisse teatatakse tihti taolistest petukirjadest, oli ka politseiameti pressisekretär Tuuli Härmson üllatunud kõnealuse petukirja ilmselge Eesti päritolu üle.

Sellised kirjad soovitab Härson igaks juhuks kohe arvutist kustutada. Ühtlasi paneb ka teda hämmastama lihtsameelsuse tase, millega vahel proovitakse inimesi õnge võtta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles