Žirinovski: välismaaga seotud vabaühendused tuleb sulgeda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa Liberaaldemokraatliku Partei liider ja parlamendifraktsiooni juht Vladimir Žirinovski.
Venemaa Liberaaldemokraatliku Partei liider ja parlamendifraktsiooni juht Vladimir Žirinovski. Foto: SCANPIX

Venemaa Liberaaldemokraatliku Partei liidri ja parlamendifraktsiooni juhi Vladimir Žirinovski sõnul on vaja sulgeda kõik välismaaga seotud mittetulundusühingud, kuna nende tegevus on suunatud sellele, et korraldada Venemaal oranže revolutsioone ja provokatsioone.

«Tuleb sulgeda kõik organisatsioonid, mis on seotud välismaaga, mitte kontrollida neid, aga sulgeda,» ütles Žirinovski täna ajakirjanikele, kommenteerides justiitsministeeriumi otsust vabaühenduse Golos kohta.

Žirinovski arvates ei ole MTÜde olemasolul mingit mõtet. «Parteid ja ametiühingud - kõik! Mis on MTÜ-d? Špioneerimise, diversiooni, provokatsiooni,«oranžide» revolutsioonide organiseerimise varjatud kuju,» lausus ta.

Vene võimud algatasid eile kohtuasja valimisi vaatleva sõltumatu ühenduse Golos vastu, sest vabaühendus ei deklareerinud välismaalt saadud rahastust ega staatust välisagendina, nagu hiljuti jõustunud seadus nõuab.

Võimud on vabaühendused seoses välisagentide seadusega sihikule võtnud ning korraldanud arvukalt läbiotsimisi.

Justiitsministeerium süüdistab Golost ja selle tegevdirektorit Lilia Šibanovat välismaalt raha saamises ja end välisagendina deklareerimata jätmises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles