Iraanis jäi riigi ainus tuumajaam jäi maavärinast puutumata

Kadri Veermäe
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maavärina käigus rusudeks muutunud majad Bushehri linnas.
Maavärina käigus rusudeks muutunud majad Bushehri linnas. Foto: SCANPIX

Iraani päästjad lõpetavad täna operatsiooni, olles maavärina tekitatud majarusude keskelt välja tõmmanud 20 inimest. Maavärin toimus Bushehri linna lähedal ning selle tõttu sai surma 37 inimest. Samas piirkonnas asuv riigi ainuke tuumelektrijaam jäi aga võimude sõnul loodusnähtusest puutumata.

«Nüüd, kuis päästetööd on lõppjärgus, pole rusude all enam kedagi,» teatas uudisteagentuur Fars Iraani Punase poolkuu päästeüksuse ülemale Mahmoud Mozafarile viidates.

Mozafari sõnul keskenduvad päästjad nüüd kannatanute abistamisele, varustades neid toidu, joogi ja peavarjuga.

Maavärina epitsentrist 90 kilomeetri kaugusel asuv Bushehri tuumajaam Iraani kinnitusel purustusi ei saanud. Iraani teatel informeeris ta sellest ka Rahvusvahelist Aatomienergia Agentuuri (IAEA)

Iraani aatomienergia organisatsiooni direktori Fereydoon Abbasi-Davani sõnul tuumaelektrijaam maavärina ajal töös ei olnud, kuna seal toimusid hooldustööd.

Viimaste andmete kohaselt sai  maavärina tõttu surma 37 ja vigastada 850 inimest. Lisaks hävines ligi 700 kodu. Maavärin oli suurusjärguga 6,1.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles