Serbiat šokeerib kahe aastakümne võikaim veresaun

Kadri Veermäe
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ljubisa Bogdanovic.
Ljubisa Bogdanovic. Foto: SCANPIX

Serbias kuulutati tänane päev eilse Belgradi lähistel külas toimunud veresauna tõttu leinapäevaks. Nimelt tulistas sõjaveteran surnuks 13 sugulast ja naabrit, sh oma poja, naise ja kaheaastase lapse.

Serbia kahe aastakümne kõige võikamate tapatalgute puhul olid täna üle kogu riigi lipud poolde masti langetatud. «Serbia ajaloo kõige hullem kuritegu,» seisis päevalehe Nase Novine tänasel esilehel. «Sõjavetaran mõrvas pool magavat küla,» seisis veel ajalehes, juures kõigi 13 ohvri fotod.

Enamik ajalehti avaldas pilte šokis ja nutvatest sugulastest ja Velika Ivanča külas elanud tapetute naabritest. Velika Ivanča asub pealinnast Belgradist ligi 50 kilomeetrit lõuna pool.

60-aastane Ljubisa Bogdanovic kõndis eile varahommikul kella viie paiku majast majja, tulistades järjest viie kodu elanikud surnuks. Küla ääres künka peal asunud majade vahe oli ainult kümmekond meetrit.

Ohvrite naabrite sõnul tappis ta kuus meest, kuus naist ja kaheaastase poisi. Seejärel tulistas ta iseend pähe ja üritas tappa oma naist Javorkat.

.Belgradi suurima haigla pressiesindaja Zorica Markovici sõnul on Bogdanovic praegu teadvusetu ja kriitilises seisundis, abikaasa Javorka elu aga ohus ei ole.

Haiglas olev naine sõnas reporteritele, et tema abikaasa oli tihti vihaselt meelestatud, kuid mis mehe mõrvadeni viis, selle kohta ei osanud ta midagi öelda. 1990. aastatel võitles Bogdanovic Horvaatia pinnal Serbia eest. Eelmise aastani teenis mees leiba töölisena, siis kaotas aga töö. Sellest ajast peale elatas ta end talunikuna.

töölisena leiba teeninud mees kaotas töö ja hakkas seejärel talunikuks. Mehel oli ka relvaluba.

Kohalike elanike sõnul sooritas Bogdanovici isa enesetapu, kui Bogdanovic alles laps oli, lisaks olevat minevikus mõned tema perekonnaliikmed pidanud psühhiaatrilt abi otsima.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles