Kohtla-Järvel avastasid torustiku paigaldajad noore inimese luustiku

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Labidas kaevamistöödel.
Labidas kaevamistöödel. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Iidseid matusekohti avastatakse Eestis üsna tihti, kuid väga harva tulevad enne 20. sajandit maetute luustikud välja linnamajade vahel, Kohtla-Järvel aga leiti üks luustik veetorustiku ehitamise käigus.

Lapsele või noorukile kuuluva luustiku avastasid veetorustiku paigaldajad Kohtla-Järve äärelinnas ja teatasid sellest nii politseile kui ka muinsuskaitsjatele, pealuu ja sääreluu viisid politseinikud kohtulaborisse, ülejäänud luustikku uuritakse Tartu Ülikoolis, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Muinsuskaitseameti arheoloog Karin Vimberg ütles, et esialgse hinnangu põhjal ei ole tegemist 20. sajandisse kuuluva matusega.

Kohas, kus praegu asuvad Kohtla-Järve elamud, olid kunagi Järve mõisa põllud, viimane sõjataplus oli selles paigas Vabadussõja ajal.

«Selle kolba järgi, mida ma nägin, ei saa öelda, et ta oleks Vabadussõja-aegne, ta on ikkagi varasem matus,» ütles muinsuskaitseameti Ida-Virumaa vaneminspektor Kalle Merilai.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles