Inimõiguste kohtu otsus annab aluse öelda noore afgaani taotlusele ei

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomuk patrullib Camp Bastioni piirdeaia taga Afganistanis.
Soomuk patrullib Camp Bastioni piirdeaia taga Afganistanis. Foto: SCANPIX

Euroopa Inimõiguste kohus langetas eile otsuse, mis võib mõjutada Eesti seisukohta, kas anda afgaanist tõlgile Omarile Eestis varjupaika või mitte.

Kohus leidis, et Suurbritannia võimud võivad saata Afganistani tagasi kaks meest, kellest üks töötas varem USA üksuste juures tõlgina, teine aga ÜRO esinduse juures autojuhina, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Mõlemad mehed põhjendasid asüülitaotlust hirmuga oma turvalisuse pärast, kuid Inimõiguste Kohtu teatel ei rikuta meeste tagasisaatmisega inimõigusi, kuna olukord Afganistanis on tunduvalt paranenud.

Kohus leidis, et Taliban ei ohusta mehi, kuna nad töötasid piirkonnas, mis ei kuulunud Talibani mõjusfääri ning meeste ametid ei olnud sedavõrd tähtsad.

«Aktuaalse kaameraga» vestelnud valitsusallikad olid kohtuotsusega kursis, kuid polnud veel valmis seda avalikult kommenteerima.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles