Eesti suuremad linnad mälestavad homme aidsiohvreid

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aidsiohvrite mälestuspäeval süüdatakse Eesti suuremates linnades küünlad ja lastakse lendu valged õhupallid. Pildil 2006. aasta üritus Tallinnas.
Aidsiohvrite mälestuspäeval süüdatakse Eesti suuremates linnades küünlad ja lastakse lendu valged õhupallid. Pildil 2006. aasta üritus Tallinnas. Foto: Toomas Huik
Homme toimuvad Tallinnas, Tartus, Jõhvis ja Narvas aidsiohvrite mälestuspäeva üritused, kus süüdatakse küünlad, jagatakse infomaterjale ja kondoome.

Tallinnas toimuvad üritused Tammsaare pargis, Tartus Pirogovi mälestussamba juures, Jõhvis keskväljakul ja Narvas Rugodivi kultuurikeskuse ees. Aidsi tõttu lahkunute mälestuseks süüdatakse kõigis neljas linnas keskpäeval küünlad ja kell 14 lastakse lendu valged õhupallid. Lisaks jagatakse infomaterjale, rinnamärke ja kondoome.

Rahvusvaheline aidsiohvrite mälestuspäev on ellu kutsutud mälestamaks kõiki aidsi tõttu surnud inimesi, lisaks avaldatakse päevaga toetust HIV-positiivsetele ja aidsiga elavatale inimestele, püütakse vähendada teemaga seotud eelarvamusi ning tehakse ühiseid pingutusi võitlemaks viiruse edasise leviku vastu.

Ürituse toimumisele Eestis aitavad kaasa HIV-positiivseid ja aidsihaigeid ühendav organisatsioon ESPO, nõustamisega tegelev mittetulundusühing Convictus, rehabilitatsioonikeskus «Sind ei jäeta üksi», Terve Eesti Sihtasutus ja Tervise Arengu Instituut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles