IRL sai esimeses kvartalis annetusi peamiselt poliitikutelt

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres Haabu / Postimees

Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) sai esimeses kvartalis peamiselt poliitikutelt üle 12 000 euro annetusi, suurima ehk 1400-eurose annetuse tegi parteile Tartu linnavolikogu esimees Mihhail Lotman.

1200 euroga toetasid erakonda riigikogu liikmed Priit Sibul ja Sven Sester, 1000 euroga ettevõtja ja Tallinna kunagine abilinnapea Toivo Promm, 700 euroga parlamenti kuuluv Margus Tsahkna ja 575 euroga Euroopa Parlamendi saadik Tunne Kelam.

Riigikogu liikmed Andres Jalak, Ene Ergma ja Peeter Laurson annetasid erakonnale igaüks 400, Aivar Kokk, Andres Herkel, Kaia Iva, Marko Mihkelson, Mart Laar, Mart Nutt, Reet Roos, Toomas Tõniste ja Tõnis Palts 300, Kaja Kreisman, Liisa-Ly Pakosta ja Marko Pomerants 200, Annely Akkermann 132 ning aasta algul parlamendist ja erakonnast lahkunud Tõnis Lukas 100 eurot. Ministritest toetasid parteid 300 euroga Helir-Valdor Seeder, Jaak Aaviksoo ja Siim Valmar Kiisler ning 200 euroga Urmas Reinsalu.

Kokku kogus IRL jaanuaris, veebruaris ja märtsis annetustena 12 175 eurot. Lisaks sai partei 3058 eurot liikmemaksu ja ka riigieelarves erakondadele ette nähtud toetust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles