Kaitseväe juhataja Terras vabandab templirüütli-juhtumi pärast

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riho Terras
Riho Terras Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Nn templirüütlite üritusel kaitseväe vormi kandmise korda eiranud kaitseväe juhataja Riho Terras vabandas kolleegide ja Eesti avalikkuse ees ja teatas, et on vastava MTÜ juhi kohalt taandunud.

Terras informeeris eile Tapal kaitseväe juhataja infopäeval osalenud kaitseväe ja kaitseliidu juhtivaid ohvitsere ja allohvitsere oma tegevusest MTÜs OSMTH ning palus vabandust vormikandmise eeskirja rikkumise pärast .

«Olen eksinud ja vabandan kõigi Eesti inimeste ees,» ütles Terras. «See on õppetund, mille olen saanud. Kaitseväe vormikandmise reeglid on ühtsed ja keegi, ka mitte kaitseväe juhataja, ei tohi neid rikkuda.»

Kindralmajor Terras rõhutas, et lähtub oma tegevuses kaitseväe juhatajana üheselt antud truudustõotusest Eesti vabariigile.

«Olen taandunud MTÜ OSMTH ja selle asutatud Carolin Illenzeeri fondi juhtorganitest,» ütles Terras.

«Usun, et heategevus ja abivajajate aitamine on tegevus, millega võiks tegeleda palju rohkem Eesti inimesi. Minu jaoks on andmine ja abistamine üks mu põhiväärtustest, millest loobumine ei ole võimalik.»

Hiljuti lekkis meediasse, et Eestis tegutseb MTÜna templirüütlite ordu, mille liikmed kannavad valgeid keepe, korraldavad rongkäike ja tähistavad kristlikke tähtpäevi, mida juhtis ordu suurpriorina kaitseväe juhataja kindralmajor Riho Terras.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles