Reinsalu: Eesti-Vene piirilepe on täiendav julgeolekutagatis

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu
Urmas Reinsalu Foto: Andres Haabu / Postimees

Kaitseminister Urmas Reinsalu ütles valitsuse pressikonverentsil, et Eesti-Vene piirilepingu sõlmimine on Eestile täiendav julgeolekutagatis.

Kaitseminister rõhutas, et piirilepingu sõlmimine on Eesti huvides. «Meie rahvusliku huvi, meie julgeoleku küsimus on see, et piir on kahepoolse lepinguga paika pandud. See on täiendav julgeolekutagatis ja heidutus, mis puudutab võimalikke konfliktsituatsioone,» märkis minister.

«Mis puudutab piirjoone küsimust, siis siin on pikalt läbirääkimisi peetud. Ma isiklikult ei arva, et on võimalik piirijoone küsimust sisulise muudatusena avada,» lisas Reinsalu.

«Aga päris selge on see, et siin on erinevaid seisukohti, see on põhimõtteline ja kaalukas küsimus ning kui konsultatsioonid lõpevad, arutatakse seda kindlasti nii valitsuses kui parlamendis. Piirilepingu sõlmimine on Eesti huvides ning seda tuleb teha nii, et õiguslik järjepidevus Eesti riigi jaoks oleks kaitstud,» sõnas Reinsalu.

Ta lisas, et IRLi seisukoht Eesti-Vene piirilepingu sõlmimise osas on, et õigusliku järjepidevuse põhimõte ei tohi saada selle sõlmimisel ohustatud. «See oli ka põhjus, miks me 2005. aastal esitasime omapoolse ettepaneku preambula näol,» ütles Reinsalu.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles