Vaher: rangem karistuspraktika on liiklust oluliselt rahustanud

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ken-Marti Vaher
Ken-Marti Vaher Foto: Peeter Langovits / Postimees

Siseminister Ken-Marti Vaher ütles täna valitsuse pressikonverentsil langenud liiklussurmade arvust rääkides, et liiklust on oluliselt rahustanud karmistatud karistuspraktika, mis annab signaali, et teisi inimesi ohustavale rikkumisele järgneb range tagajärg.

«Ma arvan, et oleme liikumas väga kenasti ja õiges suunas, mis puudutab inimelude säästmist, eelkõige, mis puudutab õnnetussurmasid,» rääkis siseminister Ken-Marti Vaher. «Kõige olulisem muutus puudutab liiklust. Eelmise aasta esimeses kvartalis suri 30 inimest, tänase hetke seis on 5. See on uskumatu suundumus.»

Vaheri hinnangul on siin mängus mitme olulise tegevusliini mõju.

«Eelkõige liiklusjärelevalve tegevuskava, mille kehtestasime eelmise aasta aprillis ja mille elluviimine on viimased 10 kuud toimunud,» rääkis ta. «Põhjuseid saame otsida sellest, et oleme tugevdanud liiklusjärelevalvet ja seda oleme teinud märgatavalt. See on muutunud oluliselt süsteemsemaks ja läbimõeldumaks.»

Vaher lisas, et karmistatud on karistuspraktikat raskete korduvate õigusrikkujate suhtes.

«Liiklusjärelevalve tegevuskava on hõlmanud näiteks eelkõige sõidukite konfiskeerimist paadunud roolijoodikutelt, mis tähendab, et signaal on väga selge,» selgitas minister. «Kui on teisi inimesi ohustav rikkumine, siis sellele järgneb selge ja range tagajärg. See signaal on minu hinnangul liiklust oluliselt rahustanud.»

Vaher märkis veel, et kolmekordistatud on ennetusrahasid, mis on suunatud õnnetussurmade vähendamiseks.

«Kukkunud on kõik erinevad näitajad - vigastatute arv, liiklusõnnetuste arv tervikuna ja ka liiklusõnnetuste arv, milles on inimene saanud vigastada,» väitis minister. «Loodan, et suundumus on selline, et aasta kokkuvõttes saame rääkida rekordilisest aastast.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles