Koger Projektijuhtimise AS esitas pankrotiavalduse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Koger.
Andres Koger. Foto: Peeter Langovits

Koger Projektijuhtimise AS esitas neljapäeval Harju maakohtule avalduse oma pankroti väljakuulutamiseks.

Ettevõtte juht Andres Koger märkis võlausaldajatele saadetud teates, et tal on kahju, et võlausaldajate ja kohtu poolt kinnitatud saneerimiskava täitmine ei osutunud võimalikuks.

Harju maakohus kinnitas Koger Projektijuhtimise, endise ärinimega  Koger&Partnerid AS, saneerimiskava 2011. aasta detsembris.

Koger & Partnerid muutis nime enne 2010. aasta majandusaasta aruande kinnitamist. Koger Projektijuhtimise 2011. aasta konsolideeritud müügitulu oli 10,79 miljonit eurot ja kahjum 11,79 miljonit eurot

Ettevõtte teatel põhjustasid maksejõuetuse 2012. aastaks kavandatud arendusobjektide viibimine ning alates 2012. aasta lõpust kujunenud olukord, kus uutel riigihangetel «võidutsevad sageli alapakkumise maiguga pakkumused.»

Kogeri sõnul on praeguses turuolukorras projektijuhtimisega tegelevatel ettevõtetel raske püsida kasumis ning «kui lisaks tuleb teenindada olulises mahus kriisiajast pärit kohustusi, on võitlus ettevõtte päästmise nimel ette kaotatud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles