Puškov: Vene-Eesti piirileppekõnelused võivad lõpule jõuda suveks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Laura Kangur / Aldo Luud / Toomas Huik

Venemaa ja Eesti piirileppekõnelused võivad lõpule jõuda suveks, ütles Vene parlamendi väliskomisjoni esimees Aleksei Puškov neljapäeval.

Puškov kohtus neljapäeval Eesti riigikogu väliskomisjoni esimehe Marko Mihkelsoni ja komisjoni liikmetega. Puškov ütles, et see on Eesti delegatsiooni esimene visiit Venemaa riigiduumasse viimase üheksa aasta jooksul ning selle aja vältel on kahepoolsetes suhtes esile kerkinud teatud probleeme.

«Nüüd on kriisiolukord lahenenud ning pooled on jõudmas leppeni, mis määrab kindlaks piiri ja jääb kindlaks ka edaspidi,» lausus duuma väliskomisjoni esimees ajakirjanikele.

Puškovi sõnul võttis Eesti 2005. aastal vastu piirileppe ratifitseerimisseaduse, kuid selle tekst sisaldas väidet, et Nõukogude Liit pani Eesti vastu toime agressiooni, niisugune väide on aga Venemaale vastuvõetamatu. Puškov hinnangul muutub uue leppe uue variandi ratifitseerimise korral 2005. aasta lepe kehtetuks.

«Eesti delegatsiooni juht sõnul võib diplomaatide järgmine kohtumine leppe asjus jääda viimaseks,» märkis ta. «Mihkelson ütles, et lepe ei sisalda mingeid lisaavaldusi ega deklaratsioone.»

«Me loodame, et see hoiak, mille Eesti kolleegid on just välja öelnud, jääb püsima ja me ei näe ühtki katset siduda leppe uue variandi ratifitseerimist mõne ajaloolise sündmusega, mida Venemaal ja Eestis tõlgendatakse erinevalt,» lausus Puškov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles