Jaapan viib Patriot-raketid Okinawale

BNS
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PAC-3 tüüpi Patriot rakketide kandjad Jaapani kaitseministeeriumi kõrval möödunud aasta detsembris.
PAC-3 tüüpi Patriot rakketide kandjad Jaapani kaitseministeeriumi kõrval möödunud aasta detsembris. Foto: SCANPIX

Jaapan teatas reedel, et viib Põhja-Korea raketiohu tõttu sel kuul Patriot-raketid alaliselt Okinawa saarele, et oma kaitsevõimet tugevdada.

Jaapan teatas reedel, et viib Põhja-Korea raketiohu tõttu sel kuul Patriot-raketid alaliselt Okinawa saarele, et oma kaitsevõimet tugevdada.

Kaitseminister Itsunori Onodera sõnul paigutatakse Patriot Advanced Capability 3 (PAC-3) süsteemid aprillis nii ruttu kui võimalik kahte lõunasaare sõjaväebaasi.

Ministeerium oli varem kavatsenud viia raketid Okinawale alles 2015. aasta märtsiks, kuid nüüd on otsustatud plaan varem teoks teha. Onodera kinnitusel kaitseb see Jaapani inimeste elusid ja vara ballistiliste rakettide eest.

Jaapan on seadnud end kõrgendatud valmidusse Põhja-Korea võimaliku raketirünnaku puhuks. Lõuna-Korea luure andmetel on Põhja-Korea valmis tulistama idarannikult välja kaks keskmaaraketti.

Olukorra on muutnud pinevamaks USA luureraport, mille kohaselt võivad Põhja-Koreal olla ballistilistele rakettidele paigaldatavad tuumalõhkepead. Ühendriikide valitsusametnikud seda siiski ei kinnitanud.

Jaapan on juba paigutanud PAC-3-d Tokyosse kaitseministeeriumi juurde, et kaitsta pealinnas elavat 30 miljonit inimest. Valitsus on andnud relvajõududele loa tulistada alla igasugused raketid, mis liiguvad Jaapani territooriumi suunas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles