Venemaa taunib Iraani uute uraanitootmisvõimsuste teatavakstegemist

BNS
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraani president Mahmoud Ahmadinejad peab kõnet Iraani rahvuslikult aatomienergia päeval, 9. aprillil.
Iraani president Mahmoud Ahmadinejad peab kõnet Iraani rahvuslikult aatomienergia päeval, 9. aprillil. Foto: SCANPIX

Venemaa mõistab hukka Iraani teate uute uraanikaevanduste ja ümbertöötlemistehase avamisest, sest see võib kahjustada suurriikidega peetavaid läbirääkimisi vaidlusaluse tuumaprogrammi üle, vahendas täna uudisteagentuur Interfax.
 


Vene välisministeeriumi nimetuks jäänud allikas ütles Interfaxile, et Iraan ei riku selle teatega otseselt endale mitme rahvusvahelise tuumakokkuleppega võetud kohustusi.

«Samas ei aita Iraani tuumaprogrammi tegevuse laiendamine meie arvates kaasa rahvusvaheliste läbirääkijate ja Iraani vahel üksteisemõistmise õhkkonna saavutamisele, mis on vajalik läbirääkimisprotsessi edukaks jätkamiseks,» ütles allikas.

ÜRO Julgeolekunõukogu viis alalist liiget - USA, Venemaa, Suurbritannia, Hiina ja Prantsusmaa - ning Saksamaa (P5+1) pidasid nädalavahetusel Kasahstani suurimas linnas Almatõs Iraaniga järjekordse kõnelusvooru, püüdes veenda teda tuumaprogrammis järeleandmisi tegema ja pakkudes vastu Teheranile kehtestatud majandussanktsioonide mõnetist leevendamist.

Kaks päeva kestnud kõnelused lõppesid tulemusteta ning mõni päev hiljem teatas Teheran kahe uraanikaevanduse ja uue ümbertöötlemistehase avamisest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles