Roheliste üldkogu kinnitas erakonnale uue programmi

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Strandberg riigikogu kõnepuldis..
Marek Strandberg riigikogu kõnepuldis.. Foto: Peeter Langovits.

Erakond Eestimaa Rohelised (EER) üldkogu kinnitas laupäeval Tallinnas erakonna programmi, mis käsitleb võrreldes kahe aasta eest kinnitatud programmiga põhjalikumalt selliseid valdkondi nagu majandus, rahandus ja sotsiaalne kaitse.


Programmi uuendamise aktiivsed arutelud kestsid erakonna liikmete vahel kaks aastat. Lisaks programmi kinnitamisele arutati Üldkogul Euroopa Parlamendi valimisplatvormi. Eestimaa Rohelised kasutavad euroopa Parlamendi valimistel üle-euroopalist Roheliste erakondade ühisplatvormi.

«Euroopa vajab põhjalikke muutusi nii tehnoloogiate kasutuses kui väärtushinnangutes,» selgitas Eestimaa Roheliste eestkõneleja Marek Strandberg. Tema hinnangul tuleb huvide asemel hakata rohkem kõnelema ja toimima väärtusi esiplaanile tuues. Strandbergi sõnul on majanduskriisist väljapääsuks vaja orienteeruda taastuvenergia masskasutusel ja julgeoleku huvides ümber hinnata arengukoostöö.

«Peame hakkama looma olusid, kus meie naabritel ja nende naabritel oleks kasutada tehnoloogiad, mis võimaldaksid piisavaid mugavusi väiksemate energiakulutustega. Selleks tuleb näidata eeskuju ennekõike ise nii toimima hakates. Raiskav eeskuju on ennekõike hukatuslikuks raiskavale Läänele endale,» tõdes Marek Strandberg.

Tuleviku Euroopa vajab ennekõike tervet mõistust ja mitte banaani kõverusraadiuse standardi edasist täiustamist. On siiski asju, mida tuleks otsustada lähtudes kohalikest oludest, traditsioonidest ja välja kujunenud praktikast.

Tänane Üldkogu kinnitas ka Erakond Eestimaa Rohelised 2008. majandusaasta aruande.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles