Jaapani ametniku viga tekitas raketihirmu

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea sõdur seisab raketi Unha-3 stardiplatvormi lähistel.
Põhja-Korea sõdur seisab raketi Unha-3 stardiplatvormi lähistel. Foto: SCANPIX

Jaapani transpordiministeeriumi ametnik teavitas riiki täna varahommikul tabanud maavärina asemel hoopis Põhja-Korea raketikatsetusest.

Osaka lennundusbüroos töötav ametnik saatis 87-le lennujaamale e-kirja, milles teavitas neid sellest, et Põhja-Korea on tulistanud välja kardetud raketi. Uudisteagentuuri AFP andmetel püüdis ametnik saata kirja, kontrollimaks, kas täna riigi lääneosas asuvat Hyogo prefektuuri tabanud maavärin tekitas purustusi.  

E-kirja asemel saatis ametnik aga ekslikult juba varem ettevalmistatud hoiatuse Põhja-Korea raketikatsetuse kohta. Viga parandati kuus minutit pärast kirja saatmist, kuid transpordiministeeriumi teatel hilines vea tõttu vähemalt üks siselend.

Kolmapäeval said sarnase veaga hakkama Yokohoma linnaametnikud, kui nad teatasid oma mikroblogivõrgustiku Twitter kontol Põhja-Korea raketikatsetusest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles